Boliglån for unge (BLU)
- Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
- Du sparer tid og penger
- Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
Slik hjelper vi deg
- 1SøknadFyll ut søknaden og last opp dokumentasjon
- 2Gjennomgang med rådgiverEn rask og grundig gjennomgang av søknaden med en dyktig og personlig rådgiver
- 3Du mottar tilbud fra bankenSammen velger vi en fornuftig og bærekraftig løsning som passer din situasjon
Vi hjelper deg med lånetilbud
- 13banker
- 100%uforpliktende
- Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg med å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader.
- Hos oss arbeider dyktige rådgivere med mange års erfaring fra bransjen, for å sikre deg best mulig hjelp på veien.
- Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.
- Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden. Tilslutt er det du som velger å si ja til tilbudet eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.
Se hva våre kunder sier om oss
Spørsmål om din søknad?
Spørsmål og svar om BLU
- Hva er et finansieringsbevis?
For å bli med i en budrunde, trengs et finansieringsbevis. Et slikt bevis gir en bekreftelse på hvor mye du kan låne til bolig. Finansieringsbeviset er gyldig i tre måneder av gangen, men kan fornyes om du trenger det.
- Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?
Nominell rente er rentesatsen før gebyrer, mens effektiv rente er rentesatsen medberegnet gebyrer, slik som etableringsgebyr og termingebyr. Du bør derfor se på effektiv rente for å få et bedre bilde av de faktiske kostnadene for lånet.
- Hvilken rente får jeg?
Et boliglån for unge har lavere rente enn vanlige boliglån. Grunnen til denne rentedifferansen er at banken ønsker å ha knytte til seg langvarige forhold med unge kunder. Ellers bestemmes renten ut fra risikoen banken tar for å låne ut penger til deg. Dermed vil inntekt, egenkapital og eksisterende gjeld være blant faktorene.
- Hvor mye egenkapital må jeg ha?
15 % av totalprisen er det du må dekke selv med egenkapital. Dersom du mangler deler av egenkapital, kan tilleggssikkerhet i en annen bolig være med på å hjelpe deg.
- Kan jeg spare i BSU etter jeg har kjøpt bolig?
Du kan spare i BSU så lenge du er under 34 år, så lenge du ikke har brukt BSU-pengene som egenkapital. Hvis du skal fortsette å spare i BSU etter du har kjøpt første bolig, vil du ikke lenger få skattefordelen.
Søk om boliglån
- 1Fyll ut låneskjemaVelg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp.
- 2Dokumenter hentes innBanken trenger disse dokumentene for å gi et lånetilbud - gjøres gjerne dialog med rådgiveren.
- 3Du mottar lånetilbudet banken kan tilby degSå får du tilbud om lån du kan si ja til. Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Boliglån ung - bedre rente for deg under 34 år
Et boliglån for unge (BLU) gir unge en mulighet til å lettere komme inn på boligmarkedet. BLU gir deg bankens beste rente, og gode betingelser.
Du kan låne inntil 85 prosent av boligens verdi. Skal du låne mer, må du stille tilleggssikkerhet. Les mer om tilleggssikkerhet her.
Skal du kjøpe bolig sammen med noen? Da holder det at en av dere er under 34 år for at dere skal få de samme fordelene.
Du kan også beholde renten etter du har fylt 34 år, men man må også regne med endringer i renten dersom man har valgt flytende rente på lånet.
Har du allerede kjøpt din første bolig, og tenker å kjøpe ny bolig? Da kan du fortsatt søke boliglån ung. Så lenge du er mellom 18 og 33 år.
Førstehjemslån
I noen banker er alternativet til boliglån for unge et førstehjemslån. Også her vil du få bankens beste renter og betingelser.
Kravet er at du, som navnet tilsier, er i ferd med å kjøpe din første bolig.
Ikke alle banker stiller krav til at du må være under 34 år med et slikt lån, men dette varierer fra bank til bank.
Noen banker har kun førstehjemslån fremfor boliglån ung. Altså kun krav til at det er din første bolig, og ingen aldersgrenser.
Få en pekepinn på hvor mye du kan låne
Med vår lånekalkulator kan du få en pekepinn på hvor mye du kan låne. Du kan også se hvor mye lånet kommer til å koste ved ulike renter, nedbetalingstid og lånebeløp. Da ser du raskt viktigheten av å få så gode renter som mulig.
Du kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen.
Før du søker boliglån ung
Før du tar en prat med banken om boliglån for unge, er det noen punkter det er lurt å tenke igjennom:
-
Du kan ikke ha lån som overstiger 5 ganger din egen inntekt. Det vil si at du trekker fra all gjeld når du har ganget inntekten din med 5. Det kan være studielån, billån, forbrukslån, kredittkort, din andel av fellesgjeld osv.
-
Økonomien din må tåle en tenkt økning i rente på 3 prosent, og minimum 7 prosent. Da skal du fremdeles ha råd til grunnleggende kostnader. Studielån og stipend regnes ikke som en del av inntekten din.
-
Du må ha 15 % egenkapital. Om du ikke har spart i en BSU-konto, bør du gjøre dette. Her får du både god sparerente og skattefradrag for å spare. Om du ikke har nok til 15 % egenkapital så er det lurt å kanskje spare litt til før du kjøper.
-
Tilfredsstiller du ikke kravet til egenkapital, kan banken kreve tilleggssikkerhet. Det kan for eksempel være foreldrene dine som stiller sikkerhet i sin egen bolig, som kausjonister.
-
Skal du kjøpe sammen med noen? Da har dere to inntekter og mer egenkapital, som gjør at dere antageligvis kan låne mer. Husk å trekke fra begges gjeld.
Hva er forskjell på nominell rente og effektiv rente?
Nominell rente er det som er kostnaden for lånet, men den viser ikke totale kostnader.
Men den effektive renten gjør det. Den inneholder nominell rente iberegnet andre gebyrer og kostnader. Slik som termingebyr og etableringsgebyr.
Det er derfor man bør se på effektiv rente når man sammenligner ulike lån.
Hvor høy nominell rente blir, avhenger blant annet av hvor mye egenkapital du kan stille, samt hvor god økonomien din er. Desto bedre inntekt og desto mindre gjeld, desto mindre risiko vil banken ha med å gi deg lånet.
Bør man velge flytende rente eller fastrente?
Som regel anbefales det å velge flytende rente, fordi historisk har det vist seg at den slår fastrente på sikt.
Flytende rente er når renten følger markedet, mens fastrente er en avtale med banken hvor du får en gitt rente over en gitt tid, mot at du binder deg til denne tiden.
Har du bundet deg til en avtale med fastrente, må du vite at det kan koste deg penger om du vil ut av avtalen før tiden. Les mer om å avslutte fastrentelån før tiden her.
Få hjelp til å forhandle boliglån for unge
Tjenestetorget Finans tilbyr gratis og uforpliktende tjenester som låneagent. Deriblant kan vi hjelpe deg med å forhandle boliglån for unge på vegne av deg, med bankene vi samarbeider med.
Når du har sendt søknaden, starter vi arbeidet så raskt som mulig, og kommer tilbake til deg med det beste lånetilbudet vi fikk til.
Våre lånerådgivere har lang erfaring med ulike låneprodukter, og vet godt hva bankene ser etter. Dermed kan du spare både tid og penger når du skal kjøpe bolig, kanskje for aller første gang.
Du kan søke lån via skjemaet som du finner øverst på siden.
Har du spørsmål om boliglån for unge? Ta kontakt med oss på telefon: eller e-post: post@tfinans.no, så hjelper vi deg så godt vi kan med å søke.